Юридичні послуги для бізнесу, у сфері  сімейного права та нерухомості.
(099) 772-55-52
(098) 200-55-52

Заблокували податкову накладну, що робити?

Заблокували податкову накладну, що робити?

Шановні клієнти, ми хочемо вас попередити про ситуацію, що є досить типовою для нашої країни. А саме - відмова у реєстрації податкової накладної (ПН). Це систематично трапляється як з приватними підприємцями, так і з великими компаніями. Лише за 5 хвилин ви дізнаєтесь, чому може статися відмова у реєстрації ПН, і що робити для розблокування податкової накладної.

Отже, реальна історія з практики. До нас звернувся клієнт, основним видом діяльності якого є надання в оренду автотранспорту.
У відповідності до положень Податкового кодексу України, він подав до місцевої податкової інспекції податкову накладну.
Проте відбулося зупинення реєстрації його податкової накладної з мотивів ніби то «відсутності всіх необхідних та належним чином оформлених документів».
Наш клієнт спробував самостійно усунути вказані податковим органом «недоліки», але блокування ПН не зрушило з місця. Звичайно, це загрожувало стягненням значних штрафних санкцій.
Тоді клієнт звернувся до нас за юридичною допомогою. Юристами з податкового права були проаналізовані всі пов’язані із вказаною проблемою документи та надані рекомендації щодо виправлення допущених помилок. Клієнт застосував рекомендації та повторно звернувся до податкової інспекції для розблокування ПН.
Не зважаючи на повну відповідність підготовлених документів вимогам законодавства, податковим органом втретє було відмовлено у реєстрації податкової накладної із посиланням на певні пункти інструкцій але без конкретизації, у чому саме вбачаються «порушення» з боку нашого клієнта.
Тому нашими співробітниками підготовлено та подано до адміністративного суду обґрунтований позов, за результатами розгляду якого встановлено протиправність рішень податківців.
Але якщо ви думаєте, що після ухвалення рішення податковим органом було одразу зареєстровано податкову накладну нашого клієнта, то Ви помиляєтесь.
У електронному особистому кабінеті платника податкова накладна залишилась у статусі незареєстрованої.
Навіть вигравши справу та отримавши рішення проти податкового органу, необхідно знати, як саме його правильно реалізувати.
Нажаль, з аналогічними проблемами в нашій країні стикаються тисячі суб’єктів господарювання.
Проте, наші спеціалісти змогли примусити податковий орган зареєструвати накладну клієнта, і він не втратив ПДВ.
Цікаво, як ми це зробили? Звертайтеся до адвокатської компанії «Юркон-ЄС», ми допомагаємо бізнесу захистити свої права у суперечках з податковою. І у нас це успішно виходить! (Читайте тут, як ми побороли корупцію у місцевому податковому органі)